Zwanger worden

Zwangerschap en baby

Tijdens de zwangerschap vinden in negen maanden tijd grote veranderingen plaats, zowel lichamelijk als geestelijk. Een gezonde leefstijl en het gebruik van goede voeding en voedingssupplementen door de aanstaande ouders vóór de zwangerschap en door de moeder tijdens de zwangerschap, bevorderen de gezondheid van moeder en kind. Ook zwangerschapskwaaltjes verminderen hierdoor.

voor de zwangerschap beginnen

Streef ernaar om gezond en fit te zijn vóór de zwangerschap. Een reden om al voor de zwangerschap bewust met voeding om te gaan is de nauwe relatie tussen de darmmicrobiota van de moeder en die van het kind. Bij een natuurlijke vaginale geboorte bepaalt de samenstelling van de microbiota van de moeder de microbiota van het kind. Een goede opbouw daarvan traint het immuunsysteem om zich te wapenen tegen infecties en om niet onnodig en/of te heftig op allergenen te reageren. Ook worden voedingsstoffen beter opgenomen.

Vruchtbaarheid

Een baby op de wereld zetten is vaak niet zo vanzelfsprekend. Veel vrouwen ervaren dat het lastig is om gezond zwanger te raken. Een gezonde leefstijl is belangrijk voor de vruchtbaarheid van de vrouw (én de man). De hormoonhuishouding speelt een belangrijke rol bij de vruchtbaarheid. Als je hormonen in balans zijn, neemt je vruchtbaarheid toe. Soms voelt het medisch circuit (nog) niet goed en kun je eerst op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid verhogen. Leefstijl aanpassingen kunnen ook prima naast medische trajecten als IUI, IVF en ICSI gedaan worden.

Zwangerschapskwaaltjes

De meeste zwangerschapskwaaltjes zijn op een natuurlijke manier te behandelen. Denk aan blaasontsteking, beenkrampen, spataderen, bloedarmoede, obstipatie, misselijkheid, maagzuur, aambeien en het voorkomen van postnatale depressie. Deze klachten kunnen (mede) worden veroorzaakt door tekorten aan voedingsstoffen en verkeerde eetgewoonten. En wist je bijvoorbeeld dat je darmgezondheid een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van een depressie?

Testen: bloedanalyse en ontlastingsanalyse

Je kunt een los consult boeken en hier bloed- of ontlastingsanalyses aanvragen maar je kunt ook kiezen voor het speciaal ontworpen pakket: gezond zwanger. Dit pakket bestaat uit twee consulten en een bloedanalyse waarbij we vitamine B6, B12, foliumzuur, vitamine D en homocysteïne meten. Speciaal ontworpen voor vrouwen (en mannen) met een kinderwens. Soms verloopt het zwanger worden niet zoals je had gehoopt en bieden wij hulp én een luisterend oor. Het pakket is ook geschikt voor als je al zwanger bent.