Gezonde voeding

voeding en gezondheid

Vraag jij je weleens af of je goed bezig bent? Tijdens onze consulten beginnen we altijd met het bespreken van je voedingstijl. Dit is namelijk de basis van je gezondheid. We geven adviezen die altijd bij jouw leven passen. Geen kortstondige diëten die niet vol te houden zijn maar een gezonde manier van leven waar jij de vruchten van plukt.

veranderingen aanbrengen

Je krijgt van ons de handvatten om veranderingen aan te kunnen brengen. Onze focus ligt op wat wél mag en je kunt altijd bij ons terecht voor een portie motivatie. Een gezond lichaam past zichzelf automatisch aan op het juiste gewicht dat bij dit lichaam past. Met supplementen en kruiden helpen wij je om de energie te vinden om veranderingen aan te kunnen passen.

80/20

Voeding is er om je lichaam te voeden, niet alleen om te vullen. We leven in een maatschappij waar er heel veel aanbod en ‘verleidingen’ zijn. Tijdens de therapie kan het zijn dat we je vragen om tijdelijk 100% te gaan voor gezonde voeding die je lichaam ondersteunt en je klachten verminderen. Daarna zijn wij voorstander van de 80/20 regel: 80% gezond en 20% ‘genieten’. En het gezonde deel, dat wordt ook genieten!

darmgezondheid

Voeding is het belangrijkste onderdeel voor de gezondheid van je darmen. Het idee is dat je de goede bacteriën in je darm de juiste voeding geeft zodat deze kunnen groeien en hun werk optimaal kunnen doen. Op deze manier krijgen schimmels, candida en andere ‘beesten’ geen kans. Het mooie is dat je de samenstelling van je darmmicrobiota kunt veranderen door aanpassingen in je levensstijl. Wees nieuwsgierig en varieer. Eet pure en onbewerkte voeding, dat is het beste voor je darm en dus het beste voor jou!

even sparren

Geen klachten maar je wilt wel weten of je goed bezig bent? Wij bieden ook een ‘half uurtje sparren over voeding en supplementen’ aan. Samen bespreken we dan wat de beste voeding is voor een gezond lijf en welke supplementen jouw levensstijl eventueel kunnen ondersteunen.