Schommelende bloedsuikerspiegel

ik voel me moe en futloos

Je voelt je regelmatig slap en moe of je hebt hoofdpijn en je voelt je duizelig. Een maaltijd overslaan lukt niet en eigenlijk eet je het liefst elke drie uur iets. Herkenbaar? Dan heb je mogelijk last van een schommelende bloedsuikerspiegel of hypoglykemie. Wanneer je bloedsuikerspiegel vaak te laag is, beinvloedt dit je gezondheid. Je lichaam kan niet meer goed functioneren en allerlei lichamelijke klachten ontstaan.

wat is de oorzaak van een schommelende bloedsuiker?

De oorzaak van een schommelende bloedsuikerspiegel ligt meestal bij het voedings- en leefpatroon. Ook chronische stress, zoals werkdruk of problemen in de familie of een langdurige ziekte, het lichaam onder druk zetten. Dan ontstaat er een disbalans in de hormoonhuishouding van het lichaam. Ook geneesmiddelen (zoals de pil) kunnen de bloedsuikerspiegel beinvloeden.

Wat zijn de gevolgen van een schommelende bloedsuiker?

Gevolg van een schommelende bloedsuiker spiegel is dat je insuline resistent wordt en geen energie meer hebt. Andere gevolgen zijn het niet kunnen afvallen, een verzwakt immuunsysteem, geheugenverlies en depressie.

Als jij je herkent in de tekenen van een schommelde bloedsuiker kun je hier wat aan doen. Door middel van het aanpassen van je leefstijl en voeding kun je je lichaam weer trainen om vet te verbranden en te gebruiken als energie en de cellen in je lichaam weer gevoelig te maken voor insuline.

onderzoeken: Hba1c

HbA1C is een bepaling van de gemiddelde glucosewaarde van de afgelopen maanden. Het geeft informatie over de langere termijn van bloedglucosewaarden en het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.