Waarom onderzoek

 

Soms wil je gewoon op papier zien waar je klachten vandaan komen zodat je gericht aan de slag kunt om je gezondheid te verbeteren. Dan is het zinvol om analyses uit te voeren. Wij hebben alle testen voor je op een rijtje gezet. Alle onderzoeken kunnen via ons boekingssysteem worden besteld. Je krijgt ze na betaling thuis gestuurd en je kunt gelijk aan de slag. Zodra het laboratorium de test heeft ontvangen krijgen wij binnen 10 werkdagen de uitslag en bespreken we deze op een consult. We maken een plan van aanpak aan de hand van je uitslagen en klachten. Wij werken alleen met gerenommeerde laboratoria zoals RP Vitamino en MyMicroZoo. Wil je eerst advies over welke testen zinvol zijn voor jou? Dat kan natuurlijk, stuur ons even een mailtje!

 
 

Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB)

Wat is het doel van een EMB? Het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck.
Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan veel meer informatie gehaald worden. Een geheel andere holistische benadering van een bloedonderzoek kan preklinische belastingen & energetische belastingen aantonen.

Meer over de EMB test

ontlastingsonderzoek (basis)

Met het ontlastingsonderzoek kunnen we op eenvoudige wijze bekijken hoe gezond je darmen zijn. Je krijgt inzicht in de balans tussen gezondheidsbijdragende en minder goede bacteriën. Er wordt gekeken naar de aanwezigheid van schimmels of candida en er worden verschillende ontstekingswaarden gemeten. Hiermee kunnen we bepalen of er een laaggradige ontsteking aanwezig is die op termijn ziekmakend kan zijn. Bij het uitgebreide onderzoek wordt er ook gekeken of er Helicobacter Pylori of parasieten aanwezig zijn. Wat je histamine waarde is, hoe de eiwitvertering verloopt en of er sprake is van verhoogde darmpermeabiliteit.

Aanvragen
 

parasitologie

Een groot deel van de mensen met darmklachten is besmet met parasieten. Het is zinvol om te testen op de aanwezigheid van parasieten bij chronische darmklachten zoals opgezette buik, wisselend ontlastingspatroon, buikpijn en vermoeidheid. Kinderen die buikpijn, diarree of verstopping hebben zijn ook vaak besmet met parasieten. Als je een verre reis hebt gemaakt en er ontstaan klachten is een TFT test ook aan te raden. We werken met een hoogwaardige TFT (Triple Feces Test).

Aanvragen

vitamine screening

Deze screening bestaat uit een bloedtest waarbij foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B12 wordt gemeten.

Aanvragen

Adrenale stressindex

Bij deze test worden de hormonen cortisol en DHEA gemeten in speeksel. Beide hormonen worden door de bijnierschors geproduceerd.

Bij stress is de cortisolproductie verhoogd. Bij langdurige stress kan het voorkomen dat de bijnier deze hoge productie niet langer kan volhouden, waardoor de cortisolproductie afneemt. Veranderingen in de gemeten hoeveelheid cortisol geven hiermee de reactie van het lichaam op stress aan.

Veranderingen in de gangbare cortisolspiegels geven de reactie op stress aan. Veranderingen in de DHEA-spiegels geven de mate van adaptatie aan stress aan.

Aanvragen

homocysteine

Homocysteïne is een aminozuur dat in het menselijke lichaam wordt aangemaakt uit een ander aminozuur, methionine. Een verhoogde waarde is een belangrijke factor voor het risico op hart- en vaatziekten en kan een functioneel B12 tekort aangeven ook al lijkt vitamine B12 zich in in de normaal waarde te bevinden. Een verhoogd homocysteïne gehalte is een risico op mindere vruchtbaarheid.

Aanvragen

hba1c

HbA1C is een bepaling van de gemiddelde glucosewaarde van de afgelopen maanden. Het geeft informatie over de langere termijn van bloedglucosewaarden en het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Aanvragen

Cardiovasculair profiel (vingerprik)

Hoge bloeddruk, suikerschommelingen of overgewicht? Bepaal je cardiovasculaire profiel om een inschatting te krijgen naar je risico voor hart- en vaatziekten. De uitslag bestaat uit:

  • high sensitive C-reactief proteïne (hs-CRP) bepaling (ontstekingswaarde)

  • HbA1c-bepaling (gemiddelde glucosewaarde)

  • lipidenprofiel (totaal-, HDL-, LDL-cholesterol, triglyceriden)

Aanvragen Meer lezen over cholesterol

gluten intolerantie

Gluten intolerantie is een tamelijk vaak voorkomend probleem. Het wordt gekenmerkt door negatieve reacties op gluten, een eiwit dat in onder andere tarwe, gerst en rogge wordt gevonden. Coeliakie is de ernstigste vorm van glutenintolerantie. De belangrijkste symptomen zijn een opgezette buik na het eten, obstipatie of diarree en stinkende ontlasting, hoofdpijn, vermoeidheid, huidproblemen, depressie, onverklaarbaar gewichtsverlies, bloedarmoede door ijzergesprek, angststoornis, auto-immuumziektes, gewrichtspijn, brain fog (letterlijk ‘hersenmist’), doof gevoel in armen of benen. We testen het anti-gliadine en anti-transglutaminase vanuit de ontlasting.

Aanvragen

mymicrozoo

Onze darmbacteriën beïnvloeden de gezondheid. Gebruikmakend van ontlastinganalyses heeft de wetenschap meer inzicht gekregen in de samenstelling van de darmbacteriën en hoe deze kan veranderen door bijvoorbeeld welke voeding je eet. De MyMicroZoo microbioom test maakt voor haar analyses gebruik van de meest geavanceerde DNA analyse technieken die momenteel beschikbaar zijn. Hierdoor zijn de resultaten uitermate betrouwbaar. Resultaten zijn doorgaans beschikbaar binnen 4 weken na ontvangst van uw sample. In een consult bespreken we de resultaten en krijg je een persoonlijk plan van aanpak om de samenstelling positief te beïnvloeden.

Aanvragen

Ontlastingsonderzoek (uitgebreid)

Met het ontlastingsonderzoek kunnen we op eenvoudige wijze bekijken hoe gezond je darmen zijn. Je krijgt inzicht in de balans tussen gezondheidsbijdragende en minder goede bacteriën. Er wordt gekeken naar de aanwezigheid van schimmels of candida en er worden verschillende ontstekingswaarden gemeten. Hiermee kunnen we bepalen of er een laaggradige ontsteking aanwezig is die op termijn ziekmakend kan zijn. Bij het uitgebreide onderzoek wordt er ook gekeken of er Helicobacter Pylori of parasieten aanwezig zijn. Wat je histamine waarde is, hoe de eiwitvertering verloopt en of er sprake is van verhoogde darmpermeabiliteit.

Aanvragen
 

gezondheidsscreening man

Gezondheidsscreening speciaal voor de man met een aantal specifieke parameters ter beoordeling van de gezondheid van het mannelijk lichaam.

De hoeveelheid totaal testosteron neemt af met de leeftijd. Dit wordt geassocieerd met verminderde spiermassa en kracht en het beïnvloedt het seksueel functioneren. Het hormoon DHEA heeft invloed op je gemoedstoestand, botten, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel, immuunsysteem, seksueel functioneren en fysieke kracht. Aanleiding voor dit onderzoek kan zijn: vruchtbaarheidsproblematiek, libidoproblemen, vermoeidheidsklachten, kracht- en concentratieverlies, chronische of onverklaarbare pijn.

Wat wordt er getest? Lever/pancreas screening, nieren, hsCRP, testosteron, vetstofwisseling, homocysteïne, groot bloedbeeld, DHEA-S, PSA (Prostaat Specifiek Antigeen).

Aanvragen

gezondheidsscreening vrouw

Gezondheidsscreening speciaal voor de vrouw met een aantal specifieke parameters ter beoordeling van de gezondheid van het vrouwelijk lichaam. Bij deze test worden de hormonen oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA gemeten in het speeksel. Oestrogenen spelen een belangrijke rol bij de menstruatiecycles en hebben een regulerend effect op lengtegroei, centrale zenuwstelsel, botgroei en hart en vaten.

Aanleiding voor dit onderzoek kan zijn: duizeligheid, slapte, krachtsverlies, vermoeidheid, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten, PMS-klachten.

Wat wordt er getest? Lever/pancreas screening, nieren, hsCRP, hormonen o.a. oestradiol en DHEA-S, schildklier TSH, vetstofwisseling, homocysteïne, groot bloedbeeld.

Aanvragen
 

voedingsscreening intolerantie IgG-igg4

Het niet kunnen verdragen van bepaalde voedingsmiddelen komen vaak voor en kunnen op elke leeftijd ontstaan, maar ze worden lang niet altijd opgespoord. Dit komt omdat de klachten niet altijd een voedingsprobleem doen vermoeden. Met deze test kan hierover zekerheid worden verkregen. Er worden 7 veel voorkomende voedingsmiddelen getest; melk, aardappel, tarwe, appel, kippenei, caseïne en kiwi. Deze test is onder andere zinvol bij: overgewicht, acné en andere huidaandoeningen, winderigheid, opgeblazen gevoel, diarree, burn-out, depressies, infecties, hormonale aandoeningen, bovenbuikklachten, constipatie, ADHD/hyperactiviteit, chronische vermoeidheid/uitputting.

Aanvragen

25(OH)vitamine D

De belangrijkste bron voor vitamine D is zonlicht. Helaas hebben heel veel mensen een ernstig vitamine D tekort omdat we niet genoeg uit het zonlicht kunnen halen. Geldt dit ook voor jou? Dit zijn o.a. de symptomen: vermoeidheid, pijn aan gewrichten en spieren, spierkrampen en trillingen, lusteloosheid, hyperventilatie, zwetend wakker worden in de nacht door angstaanvallen of nachtmerries, bloedend tandvlees. Bij ons kan je het actieve vitamine D uit bloed testen.

Aanvragen

schildklier programma + t3 reverse

Veel mensen hebben geen goed werkende schildklierfunctie. Het komt heel vaak voor bij vrouwen (24/1000) en iets minder vaak bij mannen (8/1000). Herken jij jezelf in de volgende symptomen? Moeheid, koude handen en voeten, droge huid, spierpijn, krampen, stijfheid, depressieve gevoelens, obstipatie, ruim bloedverlies bij menstruatie, brokkelige nagels, haaruitval en langzaam groeiend haar, trage hartslag, slecht geheugen en verminderde concentratie, traagheid. We testen TSH, fT3 (vrij), fT4 (vrij) en T3 reverse om een geheel beeld te krijgen van de werking van je schildklier.

Aanvragen