Cart 0
 
 

health stories:

consulten.

Ervaar zelf wat voeding met je kan doen. Je kunt hier meer informatie vinden over de consulten en pakketten die wij aanbieden. Je bent welkom in onze praktijk in hartje Alkmaar en in Bergen (NH) of we spreken je graag aan de telefoon of via Skype. Wij werken met volwassenen en kinderen. 

 
 
 
Egelantier.jpg

Wat bieden wij?

 
 

Voor persoonlijk advies bieden wij face-to-face en telefonische consulten op het gebied van leefstijl: voeding, inspanning en ontspanning. Je krijgt van ons altijd de volle aandacht en we bespreken op holistische wijze je hele gezondheid. Na het gesprek krijg je een uitgebreid plan van aanpak voor ongeveer 4 weken. Dit is een compact overzicht met ons advies, helemaal over jou, waar alles in staat wat je nodig hebt. Na 4 weken spreken we elkaar voor het opvolgconsult om de vooruitgang te bespreken.

NIEUW! gratis Inloopspreekuur in bergen

Weet je niet waar je met je klachten naar toe kunt gaan, krijg je bij de reguliere geneeskunde geen antwoord op je vragen of wil je weten waar je klachten vandaan komen? Voor al je korte vragen over je gezondheid, voeding of laboratoriumtesten kun je gratis bij ons terecht tijdens het inloopspreekuur in Bergen (elke woensdag 16:00-17:00). Ongeveer 10 minuten per persoon, geen afspraak nodig.

1-op-1 consulten

Tijdens een consult leren we je meer over voeding en over de functies van jouw lichaam. Wij willen graag dat je zelf de regie over jouw gezondheid hebt zodat je ons niet meer nodig hebt voor een leven lang meer energie, vitaliteit en bewustzijn.

skype of telefonisch consult

Liever niet naar Alkmaar of Bergen? Geen probleem. Wij houden de consulten ook via de telefoon of Skype. (Wordt helaas niet vergoed)

half uurtje kennis over voeding

Even sparren over voeding zonder gezondheidsklachten? Dat kan natuurlijk ook en daar helpen we je graag mee verder.

voedingsdagboek

Houd een week lang bij wat je eet en drinkt. Kopieer deze informatie in het vragenformulier die je bij de boeking te zien krijgt. Je kunt hier ook foto’s van je gerechten uploaden. Je krijgt van ons uitgebreid feedback per mail en tijdens het consult kun je al je vragen stellen over voeding en suppletie.

 

pakket: een gezonde darm

Krijg uitgebreide informatie over de inwoners van je darm. Met de uitslag maken we een uitgebreid persoonlijk verslag en kun je direct aan de slag met het verbeteren van je gezondheid.

Pakket: zwanger worden

Wil je zwanger worden (of ben je net zwanger)? Met ons gezond zwanger pakket testen we de status van je vitamines die belangrijk zijn om gezond zwanger te worden en zijn. We ondersteunen je lichaam met voeding en supplementen én bieden een luisterend oor. Daarnaast leggen we alles uit over de verschillende stadia van de zwangerschap en wat hierbij belangrijk is met voeding en supplementen. Mocht je al langer bezig zijn met zwanger worden kunnen we jou en eventueel jouw partner helpen door middel van een consult gericht op zwanger worden. Mocht je na dit consult langer begeleiding willen, kan dat door middel van dit pakket. Boek in dit geval eerst een consult. We passen de consulten aan op jouw personal needs!

consulten locatie Alkmaar

Maandag
09:00 - 12:00

Donderdag
09:00 - 12:00

Vrijdag
12:00 - 17:00

adres

Pieterstraat 2, Alkmaar

consulten locatie bergen (NH)

Woensdag
13:00 - 16:00
Inloopspreekuur: 16:00 - 17:00

adres

Therapeuticum Egelantier Prinsesselaan 52, Bergen (NH)

 
 

skype of telefonische consulten

Maandag
09:00 - 16:00

Woensdag
09:00 - 16:00

Donderdag
09:00 - 16:00

Vrijdag
13:00 - 16:00

tarieven

 • Eerste consult EUR 105 (Eerste kennismaking en persoonlijk advies van 60 a 90 minuten - inclusief uitgebreide voorbereiding en je krijgt van ons een uitgeschreven plan van aanpak voor 4-6 weken)

 • Opvolgconsult EUR 75 (Vervolgafspraak en vervolgadvies van 30 minuten en je krijgt van ons een plan van aanpak)

 • Telefonisch consult op afspraak EUR 25 (per 10 minuten - naar rato van tijd - en je krijgt van ons een plan van aanpak) - wordt helaas niet vergoed.

 • Half uurtje kennis over voeding EUR 60 (Afspraak per telefoon of in de praktijk - 30 minuten)

 • Voedingsdagboek EUR 85 (Een telefonisch of face-to-face consult en uitgebreide feedback per mail)

 
ohmyoga.jpg
 

vergoedingen

Health Stories is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. Consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door verschillende zorgverzekeraars
Doe de zorgvergoeding check om te kijken of jouw verzekering hier onder valt.

Consulten dienen op de afgesproken tijd te worden gevolgd. Bij annuleringen binnen 24 uur worden de kosten voor 100% in rekening gebracht. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

 

Pakketten voor jouw gezondheid

Gaat het om darmgezondheid of een zwangerschap? Wij hebben pakketen opgesteld zodat je voordeliger uit bent maar wel volledig kunt zijn. Bovendien krijg je extra korting op je supplementen.


Pakket: zwanger worden

EUR 250

Consult ter voorbereiding van of tijdens je zwangerschap (a 105 EUR)

Opvolgconsult (a 75 EUR)

Digitaal receptenboek

10% korting op je supplementen

Bloedtesten (a 134 EUR):

- Vitamine screening (foliumzuur, B6, vitamine B12)

- Homocysteïne

- 25 (OH) vitamine D


Pakket: gezonde darm

EUR 375

Basisdarm ontlastingsonderzoek (a 199 EUR)

+ Pancreas - elastase (a 43 EUR)

Consult van 60 minuten (a 105 EUR)

Opvolgconsult van 30 minuten (a 75 EUR)

Kort telefonisch consult van 15 minuten (a 30 EUR)

10% korting op je supplementen

De Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde is een vereniging die zich als voornaamste doelen stelt:

 • Het bevorderen van de deskundige uitoefening van de Orthomoleculaire Geneeskunde.

 • Het bekendheid geven aan de Orthomoleculaire Geneeskunde.

 • Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de Orthomoleculaire Geneeskunde.

 • Het dienen van de maatschappij en beroepsbelangen van de leden van de vereniging.

  Naar de website MBOG