Gezond de zomer door

In de zomer is het feest en gaan soms alle remmen los. Toch een beetje gezond die zomer door? Lees dan onze tips!

Frisse maaltijden doen het altijd goed met het warme weer

Zorg dat je een bak met gewassen sla in je koelkast hebt staan zodat je elke dag een andere salade kunt maken en in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel hebt. Wat denk je van een lekkere quinoa salade of een boekweitpannenkoek gevuld met groente - ook heerlijk om mee te nemen naar het strand, op de boot of bij een picknick in het park. Rauwe snacks zoals komkommer, wortel, paprika, tomaatjes, olijfjes, avocado, stukjes gerookte kip, ongebrande noten, dadels en fruit doen het altijd goed.

Dorstlessers

Heb je dorst maar wil je wel een keer iets anders dan water? Dan is kokoswater van dr. Martins een lekkere dorstlesser. Je kunt ook watermeloen eten of in de blender gooien voor een fris drankje. Watermeloen is het broertje van de komkommer en bevat 93% water. Ideaal om je dorst te lessen. En: watermeloen zit bomvol vitamine C en A. Komkommer en bleekselderij zijn ook perfecte dorstlessers want ze bevatten meer water dan welke groente dan ook; maar liefst 95%. Geen wonder dat je je vochtpeil ermee omhoog krikt. Het andere voordeel van komkommer en bleekselderij? Er zitten heel veel vezels in. Daarnaast zit bleekselderij ook vol vitamine A, C, vezels, kalium en vitamine K. Die laatste staat er bekend om dat het goed is voor je botten. Een win-win-situatie dus!

Dat broccoli gezond is, wist je natuurlijk al. Maar dat de groenten voor bijna 90% uit water bestaat, wist je misschien niet. Mix de gezonde groente geblancheerd door je salade of gestoomd als snack.

Uit eten of bestellen

Even geen zin om een maaltijd zelf te bereiden? Bestel dan een salade van een saladebar als Oogst (in Alkmaar) of SLA en maak het jezelf makkelijk.

Als je uit eten gaat kun je het beste kiezen voor de vis van de dag, een vegetarisch gerecht of wit vlees zoals kip of kalkoen. Vraag om een extra portie groente in plaats van patat en vraag om een fles olijfolie in plaats van een dressing over je salade. Kies in plaats van een toetje voor een espresso: dit zorgt voor een goede werking van je lever na de maaltijd. Thuis nemen wij er nog een stukje chocolade bij van 70% cacao of hoger.